2015-09-28 16:23:48• hírek • Szatmár.ro

A Vöröskereszt tanfolyamán 271-en szereztek képesítést

Bébiszittereket, ápolónőket és idősgondozókat képeztek az elmúlt hónapokban - sokan már munkát is kaptak.

Sikeres tanfolyam lezárását ünnepelték hétfőn délben a Román Vöröskereszt Szatmár megyei fiókszervezeténél. A tanfolyamot elsősorban vidéken élő, képesítés és munka nélküli nőknek szervezték, hogy a segítségükre legyenek az elhelyezkedésben.

Rodica Borlan, a szatmári Vöröskereszt vezetője elmondta: több mint négyszázan jelentkeztek a különböző képzésekre, végül összesen 271 személy részvételével vette kezdetét a bébiszitterek, idősgondozók és ápolónők képzése. A tanfolyamon résztvevők tanácsadáson is részt vettek: a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség emberei segítettek nekik a munkakeresésben, pszichológus készítette fel őket a munkahelyi sajátosságokra (pl. hierarchia), hiszen a legtöbben soha nem rendelkeztek munkahellyel.

Idősgondozóként 83-an, bébiszitterként 56-an, ápolónőként 132-en végeztek a Vöröskereszt tanfolyamán. Közülök 55 személynek sikerült elhelyezkednie a román munkaerőpiacon, további hetven személy pedig külföldön talált munkát.

Borlan kösznetet mondott a Szatmár Megyei Tanácsnak is a pályázati pénzből megszervezett tanfolyam lebonyolítása kapcsán. "A bürokrácia csak hátráltatott minket, nagyon nehezen jött a pályázatból kapott pénz, így sok esetben a megyei tanács húzott ki a csávából, ráadásul a lebonyolításhoz az önrészt is ők biztosították" - mondta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: